Menu Close

SANTORINI HOLISTIČKI LETNJI ODMOR 2020

 

IDEMO NA SANTORINI!

VEOMA POVOLJNA CENA DO KRAJA MESECA JUNA!

SATTVA YOGA & AURVEDA BEAUTY

-holistički letnji odmor by Monja-

 

27.8-3.9 sedam noći, osam dana

 

☀Sattva joga jutarnji časovi

☀Meditacije za samoisceljenje i uzemljenje

☀Ajurvedske radionice i tehnike za samonegu i lepotu

☀Ajurvedske luksuzne masažne terapije “Devini “ za podmladjivanje

☀Smeštaj u ogromnom shabby chik imanju iz 18.-og veka u santorinijevskom stilu kikladskih pećina i apartmana

☀Najveći bazen na ostrvu

☀Plaža od crnog vulkanskog peska

☀Istraživanje ostrva, uspon na krater vulkana

☀Čuveni zalasci sunca u selu Oia

☀Predavanje o uticaju planeta na vaš indijski horoskop djotiš i tumačenje karte

 

 

  • Da li ste spremni da se kvalitetno odmorite ovog leta na čuvenom ostrvu Santoriniju i njegovim mističnim lepotama koje ćete prepričavati godinama, i to na jedinstvenom imanju iz 18.og veka, okruženi neverovatnim dvorištem i baštom punoj zelenila, maslina i aloja?

 

  • Da li ste spremni da naučite nekoliko jednostavnih i efektnih TAJNIH METODA iz Indije kroz sattva jogu, tehnike disanja i meditacije, osnovnu samonegu kroz principe indijske medicine ajurvede a koje regenerišu i podmladjuju i koje ćete lako i samostalno nastaviti praktikovati sami?

 

  • Da li ste spremni da čujete priče o uticaju planeta na vašu natalnu kartu po najstarijem vedskom sistemu, a onda i da dobijete čitanje vaše natalne karte?

 

  • Da li ste spremni da se otisnete na uspon vulkanskog kratera, obilazak etno sela Oia u kom su zalasci sunca neodoljivi,  i da se kupate na vulkanskim plažama gde je pesak crne boje u kombinaciji sa tamnim plavetnilom mora?

 

  • Ako ste odgovorili potvrdno bar na nekoliko stavki, onda ste spremni da podjete s nama u nezaboravanu avanturu koja vam pruža puno toga!

 

pogled na naše selo 

 

 

 

-Vodim vas na nestvarno ostrvo očaravajuće lepote!

Toliko smo čekali na ovu potvrdu i konačno se ideja realizovala. Hvala svima puno na strpljenju!

-Ovo je program koji ste, verujem, čekali dugo a pogotovo nakon situacije sa karantinom koji nas je sve zadesio. Iz tog razloga, ovaj program nudi duboki relaksirajući doživljaj u tišini prirodne morske lepote Santorinija, u selu Karterados, na samo 3 km od glavnog grada Fira. Naše imanje iz 18.veka u kojem ćemo biti smešteni, poznat je po svom čuvenom santorinijevskom pećinskom izgledu i ogromnom bazenu okruženim sa prelepim vrtom limuna, kaktusa, aloje, mandarina, maslina i bongumila. Sunce koje miluje, tišina koja ispunjava, zvuci laganog vetra, noćno nebo istkano zvezdama padalicama, miris domaće hrane i priroda koja leči.

Može li bolje?

Svako jutro vodiću vas kroz setove vežbi koje regenerišu i podmladjuju. Takvi setovi (koje ćete imati napisane) sadrže joga položaje, tehnike disanja, energo pokrete i meditaciju, kao i tehnike za samonegu po ajurvedi -indijskoj medicini. Uveče ću voditi ajurvedske radionice sa samonegu i naučićete puno setova vežbi kako negovati lice, kosu, kožu, organe i mnogo toga. Sve naučeno i ispredavano ćete imati u pdf verziji.

Slobodno vreme je ostavljeno da bude vaš izbor koji opciono uključuje: uspon na vulkanski krater koji se ide brodićem, voznja katamaranom do okolnih ostrva, kupanje u bazenu ili peščanoj plaži, posetu lokalnih ljudi i okolnih sela, odlazak na najbolje mesto zalaska sunca u selo Oia na koje se ide vožnjom žičarom ili uz pomoć lokalnog magarca koji vas vodi direkt do destinacije.

 

 

             

pogled sa našeg joga prostora i plaža crnog peska

 

 

O Santoriniju

 

Tamne stene, plavetnilo mora i očaravajuća belina kuća izgrađenih u tipično kikladskom stilu, kreiraju izuzetno fotogeničnu turističku destinaciju.

Santorini je najslikovitije, najpopularnije i turistički najposećenije grčko ostrvo. Bele fasade, plavi krovovi i stolarija, uz tamne vulkanske stene i plavetnilo Egejskog mora čine tipičan kolorit Santorinija koji svaku fotografiju nominuje za razglednicu godine.

Santorini je vulkansko ostrvo. Ovaj vulkan je eksplodirao u izuzetno jakoj eksploziji 1600. p.n.e. i veruje se da je to jedna od najjačih vulkanskih eksplozija ikada, jačine 50 nuklearnih bombi. Santorini je bio inspriacija Platonu da piše i o danas čuvenoj Atlantidi.

Postoje dve pretpostavke… Prva je da se Atlantida, za kojom čitav svet i danas traga, nalazila upravo na Santoriniju. Postoje jaki dokazi da je na Santoriniju živela izuzetno napredna civilizacija za to doba, a da je eksplozija vulkana razlog njenog naglog nestajanja i uništenja. Jedna od tradicionalnih atrakcija Santorinija je jahanje magaraca po strmim stepenicama i uskim uličicama ostrvskih naselja. Ono što većina ne zna kada sedne na magarca je da se ove mirne životinje kreću mnogo brže nego što se čini na prvi pogled. Dužina obale Santorinija je 69 km, a njegove plaže spadaju u najlepše na Mediteranu: prekriva ih beli, crveni, sivi ili crni pesak, a voda je duboka i kristalno čista. Poznate plaže Santorinija nalaze se uglavnom duž istočne i jugo-istočne strane ostrva, a svaka od njih ima posebne karakteristike.

 

 

 

 

O imanju

 

Caveland ili u slobodnom prevodu ”zemlja pećina ili pećinska zemlja” skroz opravdava ovaj fenomelano unikatan kompleks santorinijevske arhitekture. Ova arhitektura je poznata po kikladskom stilu: bele kućice – pećine sa plavim kružnim krovom. S obzirom da imanje datira iz 18.veka, prvobitno se ovde nalazila vinarija a zatim hotel koji je držao bogati biznismen čiji je hobi bio tenis. Današnji vlasnici su preoblikovali celo imanje u pećine u kojima su bajkovita studija za odmor. Puno otmenosti, boja i jednostavnosti krasi ovaj prostor. Svaki studio je drugačiji i ima svoje kupatilo i malu kuhinju sa izlazom na terasu, dvorište, prepun cveća i voća. Kao dodatak, ogromni bazen čini ovu priču upotpunjenom. Imanje ima nekoliko izlaza i ćośkova za odmor u sklopu predicnog dvorišta, podeljen u više deonica, a joga prostor sa pgledom na otvoreno more čini da zastane dah.

 

 

 

 

 

 

 

 

O nama 

 

Monja Švec

-Instruktor 500hr Sattva I Hatha joge, ajurvedski tarapeut i savetnik za lepotu po indijskoj medicini, edukovala se najviše u Indiji I Kerali, gde je živela I predavala internacionalne edukacije iz domena sattva joge u drevnom gradu joge, Rišikešu. Sattva joga je energetski rad s našim energetskim omotačem koji obuhvata vežbe disanja, pokreta tela sa dahom, mantre, isceljujuće meditacije I specifične joga položaje. Monja se trenutno edukuje za sistem drevnih tehnika podmladjivanja iz tantre tzv. KAYA KALP-a sistem koji se nekada prenosio tradicionalno samo usmenim putem u Indiji.

Osnivač je Devini Holističkog centra u Novom Sadu, kao I DEVINI programa za podmladjivanje koji najviše obuhvata rad sa ženama. Monja često putuje svetom I predaje Devini programe I kurseve, a kako kaže, Indija je zemlja u koju uvek voli da se vraća jer joj je ona dom u srcu. Monja takodje organizuje luksuzne holističke odmore po svetu, gde daje akcenat na mistična mesta u spoju tradicije i lekovite prirode.  Majka je jednog sina.

 

Tijana Bezbradica

-“Rodjena sam u malom gradicu pored Dunava, u Vukovaru davne 1983. godine , gradu heroju kako ga svi vole nazivati. Smatram da je moj grad nikao u blizini vrlo mocnog mesta, Vucedola( ako niste upoznati sa Vudedolskom kulturom, ona je nastala u periodu kada su se gradile prve piramide i kada je nastalo prvo klinasto pismo oko 3000- 2200. godine pne. Vucedol je epicentar kulture i nalazi se samo na par kilometara od grada).

 

Jedno od najvecih iskustava koje sam osetila jos kao dete jeste veragja (odvezivanje) onoga trenutka kada smo morali da napustimo rodno mesto i gledamo kako grad, u kojem odrastate gubi oblik, nestaje i od njega ostaju samo temelji…To iskustvo mi je poste puno pomoglo u meditaciji i uopste na duhovnom putu.

Moj put je vrlo neobican, prosaran sa puno interesovanja, puno razlicitih oblika rada ali svi oni se mogu podvesti pod jedno a to je sluzenje covecanstvu.

Diplomirala sam na Filozofskom falkutetu u Novom Sadu srpsku knjizevnost i jezik 2008. U vreme kada sam postala apsolvent paralelno sam pocela da izucavam i studiram indijsku astrologiju djotis(jyotish). Moj ucitelj Bojan Vidakovic nas je inicirao 2007. godine i tada sam zvanicno pocela da izucavam

Vedsku astrologiju pri Sri Jaganat centru ciji je zacetnik Sandjaj Rath.

Godine 2001. kada sam upisala studije krecem i na kurs yoge “Yoga in daily life” kod Slobodana Milicevica Cicija. Kasnije sam i sama poslala instruktor yoge i danas uz poziv profesora srpkog jezika drzim i casove yoge za decu.

Kao veliki zaljubljenik u indijsku tradiciju pocinjem da izucavam sanskrt sto mi je definitivno promenilo zivot i donelo jos jednu dimenziju vise,kao sto mi moja profesorica sanskrta Mirjana Petrovic rekla sanskrt nas uci kako pravilno da razmisljamo, sto trenutno i zivim.

 

Iskustvo rada s djotisem:

 

Kada je iskustvo u pitanju mogu slobodno da kazem da imam 14 godina neprekidnog, svakodnevnog rada sa klijentima. Potpuna posvecenost uz odredjeni stil zivota i duhovne prakse pomazu mi da prenesem znanje i svetlo kao jyotish konsultant.

Nesto manje godina radim u skoli, deset, prenoseci znanje deci na jedan holisticki nacin.

 

Sta je to djotis(jyotish) ili indijska astrologija?

 

Jyotish dolazi od dve sanskrtske reci djoti(jyoti) sto znaci svetlo i Istvara, koja oznacava Boga, nemanifestofanog, onog koji stvara, te bi zapravo sama rec oznacavala svetlo pomocu kojeg vidimo svetlo, Boga, atmu (dusu) i na kraju krajeva spoznajemo nas same jer sve je u jednom i jedno je u svemu.

Jyotish predstavlja oko Veda i jedno je od pet udova odnosno disciplina. Vede su najstariji spisi na svetu koji su napisani na sanskrtu u vreme kada smo bili na prelazu izmedju Satva juge u Kali juge, kako bi se mudrost i znanje sacuvali.

Znanje jyotisha se strogo cuvalo u indijskoj tradiciji sve do 1998. godine kada je Sandjaj Rath otvorio medjunarodnnu skolu jyotisha jer nije imao naslednika. Na Istoku se znanje prenosi iskljucivo putem ucitelj- ucenik-otac sinu, a posto Sandjaj nije imao naslednika otvorio je pristup svima zainteresovanima za ovu istocnjacku tradiciju.

Ako zelite da se dublje povezete sa sobom, spoznate svoje dubine i sirine, upoznate se sa svojim kapacitetima ili ako pak zelite da razmotrite razne mogucnosti poslovne ili privatne, ili odredjene periode m, jyotish je prava stvar da vam podari svetlo i odgovore za kojima tragate a ja sam tu za vas.”

 

 

 

 

 

Raspored programa:

6:30h jutarnje meditacije i sattva joga prakse

9:00h doručak

10:00h slobodno vreme za plažu, obilazak ostrva, zalaske sunca, sela, lokalnih proizvoda, uspon na vulkan, i bilo koje druge izlete koje organizujemo medjusobno po dolasku, takodje ručak je u ovo vreme predvidjen, a i unapred prijavljenje Devini masaže i djotiš konsultacije horoskopa

18:00h ajurvedske radionice za samonegu i podmladjivanje, predavanja i prakse

19:30h večera

20:30h slobodno večernje vreme za šetnje, druženje, odmaranje

 

respored je sklon promeni u skladu sa dogovorom

 

Program uključuje:

-sve časove joge i meditacije, ajurvedske radionice, predavanja, pdf fajl sa svim praksama, smeštaj na bazi vegetarijanskog doručka, upotrebu bazena i celog imanja.

 

Program ne uključuje:

-avio kartu do Santorinija, putne troškove, dodatne obroke (van sadržaja), upotrebu vode i kafe, bilo koje druge izlete van sadržaja programa, Devini masaže, djotiš konsultacije

-Za one koji žele više, moći će uživati u Devini luksuznim ajurvedskim terapijama za telo, lice i kosu od strane mene i prijava je potrebna unapred pred polazak.

-Za čitanje indijskog horoskopa djotiša, možete se takodje zakazati unapred i Tijana će vam rado izaći u susret i prijava je potrebna unapred pred polazak.

 

 

•Cena odmora za sve dane po osobi( u dvokrevetnim studijima) iznosi 585 e

Ukoliko osoba želi da ima sobu za sebe, tad se cena uvećava (upit na mejl)

-Potrebno je uplatiti 30% od ukupne sume za rezervaciju mesta do kraja juna.  U slučaju otkazivanja rezervacije, ovaj iznos je nepovratan.

Ostatak se plaća tri nedelje pred polazak.

•Za rezervaciju mesta i sve ostale informacije pišite na

www.monjasvec@gmail.com

Ili na broj +381612200498

 

 

Rado vas čekamo na ovoj avanturi!